Krešimir Brkić

 
KREŠIMIR BRKIĆ 

14.08.2014.-14.08.2019.

ĆAĆA – priznajem ti da se još nisam pomirio sa činjenicom da te nema, teško sam naučio i živjeti s tim. Prolaze godine, danas peta kako si otišao, NEDOSTAJEŠ mi danas, nedostajat ćeš mi sutra, nedostajao si mi i jučer…Ne prođe dan da te se ne sjetim s tugom i boli, ali i s ponosom i puna srca. Bio si moj najčvršći oslonac, moja stijena, moj junak i heroj, moja snaga i moj svjetionik u olujnom moru kojim plovim kroz život. Bio si sve što dolikuje jednom ocu.

Svaki dan za tvoga života darivao si me vjerovanjem u mene. Nisi puno pričao kako živjeti, živio si i pokazao mi svojim primjerom kako trebam živjeti. Bio si častan i pošten čovjek, odlučan i hrabar, čovjek koji me uvijek učio da nikad ne smijem zaboraviti tko sam.
Ne smijem zaboraviti svoju hrvatsku grudu, svoj hercegovački kamen.
Odgajao si me riječima i primjerom da je naš narod svetinja. Pokazao si mi i naučio si me čovjekoljublju i domoljublju.

Danas se često sjetim tvojih riječi kako nikada ne smijem odustati od svojih snova i da moram slijediti svoje srce, da na tom putu nikada ne smijem zaboraviti biti čovjek te da pomognem svakome u neprilici. Naučio si me kako biti dobar prijatelj, otac i naposljetku čovjek kao kompletna osoba. Govorio si mi često kako život donosi razna iskušenja, ali da se ne smijem nikada žaliti na križ koji mi je namijenjen i pokleknuti te dopustiti da zlo nadvlada dobro, niti da mržnja pobijedi ljubav.

Život je stalna borba i upravo kada je najteže, uz Božju pomoć moraš biti najčvršći uzdignute glave te pri tome ostati skroman i ponizan, ali i hrabar i odlučan. Sve ovo što si mi rekao, bio si ti, prenio si na mene sve moguće dobro od sebe. Ti si bio i ostao moja zvijezda vodilja, a tvoja ljubav mi je pokazatelj na putu u moju mirnu luku. Danas nastojim primjeniti svaki tvoj savjet i svaka tvoja riječ mi je putokaz kroz život.

HVALA TI NA SVEMU 
Mirno spavaj,
ĆAĆA MOJ!
sin Milijan

“Vjerujem da ono što postajemo ovisi o tome što nas nauče naši očevi u neobičnim svakodnevnim trenucima. Formiraju nas sitni komadići njihove mudrosti ” (Umberto Eco).