Blago Puljić


BLAGO PULJIĆ
1946.-2022.
20.09.1946. Rođen u Vašarovićima – 19.03.2022. Umro u Sydneyu.

Teška srca i duboke tuge, sa velikom tugom objavljujemo da je jučer ujutro u 6:31 sati preminuo naš lijepi otac. Preminuo je mirno nakon duge borbe s demencijom. U posljednja 3 mjeseca borio se i 3 puta prebolio upalu pluća. Borio se do kraja jer je Blago bio borac koji je volio život i nije nas još htio napustiti. Nažalost, demencija ga je nadvladala. Mojoj mami je bio najbolji muž, a bratu i meni otac, mojim četirima kćerima najbolji djed, Petri najbolji svekar i mnogima najbolji Kum i prijatelj. Bio je tako sretan i ljubazan čovjek. Nježna duša koja je bila puna dobrote, uvijek nam je držala leđa i pomogla bi nama ili bilo kome ako treba. Volim te puno, Tata, i još uvijek ne mogu vjerovati da te nikad više neću vidjeti. Izgradio si svoje sinove da budu čvrsti Hercegovci, ali ja ne mogu prestati plakati.

Posjedovao je nevjerojatnu snagu, i uvijek s osmijehom, dok se u posljednje 3 godine borio protiv demencije, ove ružne bolesti. Bio je čovjek kojemu se divili, čovjek od kojeg je trebalo učiti jer je bio tako skroman i sretan, sve dok je imao svoju obitelj, uz dobru hranu i društvo. Uvijek je pokazivao zahvalnost za sve što je imao i nikad nije pogledao ono što nema. Tražio je poštenje od nas Puljića, a to je jedna od mnogih stvari koje sam naučio od Blage, važnost poštenja i poštenja jer tvoja riječ znači sve. Onaj kojeg smo svi jako voljeli i kojeg sam s ponosom nazvao svojim Ocem.

Za našu obitelj i prijatelje, sprovod će se održati 28. ožujka, svi detalji uskoro.

Također, večeras ćemo imati misu u 18 sati u crkvi St Declan. Svi su dobrodošli.

Volimo te puno

Počivao u Miru Tata, neka mu je laka australska zemlja!

Blago, sad si u raju pa konačno možeš vidjeti Babu i Dedu koje nažalost nisi vidio da su umrli ili otišao na njihov sprovod. Znam da ti je ovo slomilo srce, pa te molim te zagrli moje Puljiće na nebu i Tata mi ćemo se opet sresti. Još jednom Tata, hvala ti na svemu. Preminuo si na dan svetog Josipa, pa će svake godine ovo biti velika proslava tvog života.

Vole te Puljići!

Pošalji brzojav